Για την ορθότητα των επιλογών της κυβέρνησης αναφορικά με τον ΑΔΜΗΕ μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μιλώντας στη Βουλή κατά τις συνεδριάσεις ( 3 και Αυγούστου 2016) για τον ψηφισθέντα πλέον Νόμο σχετικά με το  «Νέο καθεστώς στήριξης των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Συμπαραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας υψηλής απόδοσης κλπ» .  Είπε μεταξυ άλλων ο υπουργός :

« (…) Στοιχεία, όμως, ενεργειακού σχεδιασμού έχουμε μπροστά μας αυτή τη στιγμή και με αυτό το νομοσχέδιο και με το νόμο, πριν από μερικούς μήνες, της εξοικονόμησης ενέργειας και με το μοντέλο που προωθούμε στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, διασφαλίζοντας το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και των δικτύων Υψηλής Τάσης. Αναφέρομαι στον πρόσφατο πολυνόμο, που αφορά την κατάργηση του παλιού νόμου για τη “μικρή ΔΕΗ” και την ψήφιση για τη συγκρότηση του νέου ΑΔΜΗΕ με την παράλληλη διαφύλαξη του 51% στο Δημόσιο, αλλά ταυτόχρονα εξασφαλίζοντας τη συνεργασία ενός στρατηγικού επενδυτή με ανάλογη εμπειρία. Και επειδή είναι επίκαιρο το θέμα, σας υπενθυμίζω ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα που τελείωσε η πρώτη φάση του διαγωνισμού ουσιαστικά είχαμε ένα θετικό βήμα, είχαμε την ανταπόκριση από τέσσερις μεγάλες εταιρείες από την Γαλλία, Ιταλία και δύο από την Κίνα για τη συμμετοχή στον νέο ΑΔΜΗΕ στο ποσοστό του 24%. Αυτό δείχνει ακριβώς την ορθότητα των επιλογών μας και των σχεδιασμών μας.»

Επίσης αναφέρθηκε στη ΔΕΗ λέγοντας :

« Πρώτον, δεν υπάρχει καμία υπογραφή της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση, για την πώληση του 17% της ΔΕΗ. Αυτό, δε, το οποίο έχετε ανακαλύψει είναι το ΦΕΚ, το οποίο επικαιροποιεί το Asset Development Plan του ΤΑΙΠΕΔ και στο οποίο περιλαμβάνονται περιουσιακά στοιχεία που η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας είχαν βάλει. Προσπάθειά μας είναι μέσα από τη δημιουργία του νέου Υπερταμείου Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας να αποδυναμώσουμε το ΤΑΙΠΕΔ και να ακυρώσουμε τη συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση. Αυτή είναι η θέση της κυβέρνησης, δεν ακούγεται για πρώτη φορά, δεν ακούγεται μόνο από  εμένα, έχει ακουστεί και από άλλους υπουργούς, αλλά, βεβαίως, εσείς όπως είπατε και πριν, έχετε γίνει η πορτ-παρόλ  της ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας περιουσίας και ιδιαίτερα της ΔΕΗ, την οποία κυριολεκτικά την έχετε στοχοποιήσει.

Μοίρασε το ...

Στείλε το να το δουν και οι φίλοι σου

Μετάβαση στο περιεχόμενο