Πριν  από λίγες  ημέρες  οι εργαζόμενοι στον  ΑΔΜΗΕ, ενημερώθηκαν για την απόφαση 25/2019 Διευθύνοντος Συμβούλου  σε εφαρμογή της  Απόφασης  Δ.Σ. 76/30.11.2018, όσον αφορά στην οικονομική επιβράβευση (bonus) προς τους εργαζόμενους.

Θεωρούμε πως η Διοίκηση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης της απόφασης διότι πιστεύουμε ότι   :

Α) Δημιουργείται ταξική ανισότητα  και διαταράσσεται  η  εργασιακή ειρήνη με αρνητικά αποτελέσματα στην παραγωγικότητα των εργαζομένων,

Β) Δημιουργεί αδικίες και ευνοιοκρατία,

Γ) Διανέμει άνισα το bonus, αφού η προσπάθεια των εργαζομένων στον ΑΔΜΗΕ είναι συλλογική.

Ο υπολογισμός, για την απονομή του bonus στηρίχτηκε στην καταστρατήγηση του ισχύοντος ΕΚΦΑ για το έτος 2018 δημιουργώντας τεράστια ψαλίδα η οποία μάλιστα δεν ακολουθεί την αναλογία που υπάρχει στις αποδοχές των εργαζομένων. Κατ’ αυτόν τον τρόπο προκαλεί το αίσθημα της αδικίας στην πλειονότητα των εργαζομένων, δημιουργώντας μια νέα “αριστοκρατία” και την ίδια στιγμή εκμηδενίζει την αξία του bonus ως κίνητρο στους εργαζόμενους.

Αυτό μας κάνει να αναρωτιόμαστε ποιος  είναι ο στόχος του bonus αφού τελικά η απονομή του δημιουργεί αντικίνητρα για την παραγωγικότητα των εργαζομένων.   

Πιστεύουμε λοιπόν ότι η Διοίκηση πρέπει να τροποποιήσει την Απόφασή της, δίνοντας ενιαίο  bonus στους εργαζόμενους χωρίς να κάνει ταξικό διαχωρισμό σε πληβείους και πατρίκιους.


ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΔΜΗΕ Α.Ε.

Το Δ.Σ                                                                                       ​

Μοίρασε το ...

Στείλε το να το δουν και οι φίλοι σου

Μετάβαση στο περιεχόμενο