Την κατάθεση ποσού 350.000 ευρώ στον Ειδικό Λογαριασμό που άνοιξε το Υπουργείο Οικονομικών για την αρωγή των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Ανατολική και Δυτική Αττική αποφάσισε η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ, εκφράζοντας μαζί με τους εργαζομένους την αμέριστη συμπαράσταση της εταιρείας στους συνανθρώπους μας που επλήγησαν.  Το ποσό θα αξιοποιηθεί για την αποκατάσταση των υποδομών στις περιοχές που επλήγησαν.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας θα διαθέσει καινούρια αυτοκίνητα (από τον στόλο ΙΧ που διαθέτει) για την κάλυψη των αναγκών μετακίνησης των πυρόπληκτων. Για το λόγο αυτό, ο ΑΔΜΗΕ βρίσκεται σε συνεννόηση με τις δημοτικές αρχές των πληγεισών περιοχών, με στόχο την υλοποίηση της ενέργειας το ταχύτερο δυνατό.

Ο ΑΔΜΗΕ, άλλωστε, θέλοντας να βοηθήσει τις αρχές στο έργο της αποκατάστασης των ζημιών, από την πρώτη στιγμή έθεσε στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας μηχανολογικό εξοπλισμό (φορτηγά, μηχανήματα εκσκαφής κλπ.)  καθώς και ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου να συνδράμουν τις προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού και τους αρμόδιους φορείς με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, “Ως εταιρεία υπό δημόσιο έλεγχο και με στρατηγική θέση στην ελληνική οικονομία, ο ΑΔΜΗΕ στηρίζει τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας. Πρόκειται για αυτονόητη ενέργεια για μια εταιρεία που λειτουργεί προς όφελος της κοινωνίας στο σύνολό της”.

Ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Xinghua Shi πρόσθεσε από την πλευρά του ότι “Ως αναπληρωτής Διευθύνων του ΑΔΜΗΕ εκπροσωπώντας την State Grid Corporation of China, στρατηγικό επενδυτή στον ΑΔΜΗΕ, εκφράζω την συμπαράστασή μας για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν στις μεγάλες πυρκαγιές στην Αττική και στηρίζουμε κάθε ενέργεια που μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση των καταστροφών”.

Μοίρασε το ...

Στείλε το να το δουν και οι φίλοι σου

Μετάβαση στο περιεχόμενο