Η χώρα μας σήμερα δοκιμάζεται σκληρά από την απώλεια τόσων ανθρώπων που προκάλεσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική.

Στο τιτάνιο έργο της πυρόσβεσης που δίνουν εκατοντάδες πυροσβέστες αλλά και δυνάμεις της αστυνομίας, του λιμενικού και των ενόπλων δυνάμεων συμβάλουν με τις δικές τους δυνάμεις , ήδη από τις πρώτες ώρες, συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Από την πρώτη στιγμή υπήρξε συντεταγμένη κινητοποίηση ώστε να τεθούν εκτός λειτουργίας γραμμές Μέσης Τάσης του Δικτύου Διανομής προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της πυρόσβεσης. Ταυτόχρονα, συνεργεία του ΑΔΜΗΕ πραγματοποιούν ελέγχους  (κυρίως στην περιοχή της Κινέττας ) στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης ώστε να γίνουν τα δέοντα.

Οι συνάδελφοι τεχνικοί ήταν σε ετοιμότητα για αποκατάσταση των ζημιών σε άμεση συνεργασία με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που είχαν τον πρώτο λόγο και παρείχαν –όταν το επέτρεπαν οι συνθήκες- άδεια πρόσβασης στα συνεργεία για να πραγματοποιήσουν εργασίες επιδιόρθωσης των ζημιών και αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης .

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλεί τους καταναλωτές που βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πληγεί να είναι προσεκτικοί όταν βλέπουν κατεστραμμένους στύλους, καλώδια και αγωγούς και να ενημερώνουν άμεσα τους υπεύθυνους. Ακόμη, ζητά κατανόηση για τα προβλήματα που παρατηρούνται και τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση καθώς , όπως είναι αντιληπτό, άμεση προτεραιότητα έχουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης και πολιτικής προστασίας και το κρίσιμο έργο τους  (ρίψεις νερού, μετακινήσεις και μεταφορές τραυματιών κλπ).

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και στον ΑΔΜΗΕ που εκπροσωπεί, εκφράζουν τη βαθύτατη οδύνη τους και τα συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων και επαναλαμβάνει ότι οι εργαζόμενοι τεχνικοί συνεχίζουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να συνδράμουν τις δυνάμεις πυρόσβεσης αλλά και επεμβαίνοντας όπου χρειάζεται για να βοηθήσουν τους κατοίκους.

( Από το Δελτίο Τύπου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ )

Μοίρασε το ...

Στείλε το να το δουν και οι φίλοι σου

Μετάβαση στο περιεχόμενο