Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ τιμά τους πρωτοπόρους της εργατικής τάξης που με τους αγώνες τους, ακόμα και με την ίδια τους τη ζωή, άνοιξαν το δρόμο για τα εργατικά δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ συμμετέχουν στις απεργιακές εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα τιμώντας τους νεκρούς της ηρωικής εξέγερσης των εργατών του Σικάγου το 1886 που διεκδίκησαν το οκτάωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Που αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο αύριο, για κείνους και τις επόμενες γενιές.

Στην πατρίδα μας τα τελευταία οκτώ χρόνια ο κόσμος της εργασίας πλήρωσε ακριβά το κόστος της κρίσης και της αλλοπρόσαλλης  πολιτικής των μνημονίων: Στη μέγγενη των δανειστών μπήκαν μισθοί και συντάξεις, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, κατακτήσεις δεκαετιών.

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ απεργούν και διεκδικούν ,μαζί με όλους τους Έλληνες εργαζόμενους,

την κατάργηση όλων των μνημονιακών μέτρων που οδήγησαν το λαό μας στη φτωχοποίηση

την ενίσχυση και θωράκιση του ασφαλιστικού συστήματος

την προστασία των δημόσιων κοινωνικών αγαθών

Εμείς οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ  διαδηλώνουμε ενάντια στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων και τη διάλυση της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας, που δημιουργήθηκε πριν από 68 χρόνια για λόγους δημοσίου συμφέροντος και προς όφελος του λαού μας.

Ακόμα, δηλώνουμε ότι

Ο νόμος 4533/18 θα μείνει «στα χαρτιά» γιατί δεν πρόκειται να παραδώσουμε τα κλειδιά των μονάδων και των ορυχείων στους «ψευτοεπενδυτές».

Συμμετέχουμε- Αγωνιζόμαστε – Διεκδικούμε

Πρωτομαγιά 2018

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στη Συγκέντρωση της ΓΣΕΕ,  Πλατεία Κλαυθμώνος 11πμ

(Δελτίο Τύπου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ)

Μοίρασε το ...

Στείλε το να το δουν και οι φίλοι σου

Μετάβαση στο περιεχόμενο