Υπογράφηκε σήμερα μετά από διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν αρκετό καιρό η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ( ΕΣΣΕ ) για τους εργαζόμενους στον ΑΔΜΗΕ.

Η νέα ΕΣΣΕ είναι αποτέλεσμα συζητήσεων και διαβουλεύσεων με τη διοίκηση της εταιρίας και τους εκπροσώπους των εργαζομένων που συμμετείχαν ενεργά στην επεξεργασία και την τελική διαμόρφωση των θέσεων κάτω από το συντονισμό της Ομοσπονδίας (ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ).

Η νέα Συλλογική Σύμβαση ακολουθεί το «γράμμα και το πνεύμα» της ΕΣΣΕ που υπεγράφη ήδη τον προηγούμενο μήνα στη ΔΕΗ ΑΕ και περιλαμβάνει θετικές ρυθμίσεις σε χρόνια αιτήματα ενώ επιλύει θέματα που βρισκόταν σε εκκρεμότητα για αρκετό διάστημα.

Η πρόσθετη υγειονομική ασφάλιση είναι μια θετική εξέλιξη σε μια περίοδο όπου έχουν συρρικνωθεί οι παροχές των ασφαλιστικών ταμείων όπως και η διατήρηση της ημερήσιας παροχής καθώς και η επίλυση του ζητήματος για το 15%  (επικινδύνου εργασίας) για τους εργαζόμενους της «πρώτης γραμμής».

Η  Ένωση Εργαζομένων ΑΔΜΗΕ δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να διεκδικεί την επίλυση προβλημάτων και αδικιών που υπάρχουν στη βάση των θέσεων που έχουμε επεξεργαστεί σε συνεργασία και με την Ομοσπονδία (ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ).

Πατήστε εδω για να εκτυπώσετε το δελτίο τύπου       

Μοίρασε το ...

Στείλε το να το δουν και οι φίλοι σου

Μετάβαση στο περιεχόμενο