Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τους αγώνες των  γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο για τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Οι εργαζόμενες γυναίκες στην πατρίδα μας συμμετείχαν και συνεχίζουν να συμμετέχουν ενεργά στους αγώνες του λαού μας αλλά και στους αγώνες του εργατικού κινήματος διεκδικώντας ισότητα, καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερες αμοιβές.

Οι γυναίκες εργάζονται σε διάφορους τομείς ακόμα και σε χώρους που μερικά χρόνια πριν ήταν ανδροκρατούμενοι. Αναλαμβάνουν ρόλους και διεκδικούν με επιτυχία θέσεις υψηλής ειδίκευσης και κατάρτισης.

Για τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ η 8η Μαρτίου δεν είναι μόνον μια ευκαιρία για να αναλογιστούμε τις κατακτήσεις του γυναικείου κινήματος αλλά κυρίως είναι μια δέσμευση για νέους αγώνες ενάντια στην ανεργία, τη διάλυση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και τη λιτότητα.

Σήμερα, που η οικονομική κρίση  και οι δυσμενείς μεταβολές στα εργατικά δικαιώματα καθιστούν πιο ευάλωτους τους εργαζομένους και ειδικά τις γυναίκες, η συμμετοχή των γυναικών στους αγώνες του εργατικού κινήματος είναι επιβεβλημένη.

(Δελτίο Τύπου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ” Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας”)

 

Μοίρασε το ...

Στείλε το να το δουν και οι φίλοι σου

Μετάβαση στο περιεχόμενο