Για σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης από συστημικά ΜΜΕ σε συνεννόηση με εγχώριους και ξένους κύκλους έκανε λόγο ο υπουργός Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στον Αlpha 989.

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό έκανε επίσης λόγο για «εικονική πραγματικότητα υπερδιογκωμένη από τα ΜΜΕ» και πρόσθεσε ότι «μεγάλα τμήματα της κοινωνίας -δεν πανηγυρίζουν βέβαια- αλλά παρακολουθούν με σκεπτικισμό και ανοχή τις προσπάθειες της κυβέρνησης».

Για τη χθεσινή κινητοποίηση σχολίασε ότι «όλος αυτός ο κόσμος που κατεβαίνει, δεν είναι ενιαίος και είναι κακό να τον ταυτίζουμε με διάφορες ακροδεξιές ομάδες που βλέπουμε στις κινητοποιήσεις των αγροτών». «Τις κινητοποιήσεις πρέπει να τις δούμε ως μια αφορμή να γίνει μια σοβαρή κουβέντα και να μπορέσουμε να πάμε πιο ενδυναμωμένοι απέναντι στους δανειστές», πρόσθεσε.

Ο υπουργός τόνισε ότι όλο αυτό το διάστημα «η κυβέρνηση έχει δώσει και έχει πάρει πράγματα». «Υπάρχουν και στοιχεία που κερδίσαμε αυτό το διάστημα, όπως π.χ. η εξασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των δικτύων της ΔΕΗ (ΑΔΜΗΕ) που είναι τεράστιο ζήτημα», ανέφερε.

Για τις Σκουριές ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «κινούμαστε όπως και πριν, πριν υπάρξει το σόου της Eldorado Gold».

«Έχει υποβάλει μελέτες για έγκριση, θα δοθεί απάντηση στα προβλεπόμενα χρονικά όρια. Αν αναστείλει τις εργασίες της αυτό είναι για λόγους καθαρά οικονομικούς. Εμείς θα σεβαστούμε τις όποιες αποφάσεις του ΣΤΕ, έχουν γραφτεί όμως πολλά ψέματα. Πρώην υπουργοί έλεγαν ότι ‘υπάρχουν 15 αποφάσεις κατά του Σκουρλέτη’», σημείωσε.

Υπογράμμισε τέλος την ανάγκη «να αλλάξει το στρεβλό τοπίο στα μίντια και να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο».

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/story/1062929/p-skourletis-yperdiogkomenes-apo-ta-mme-oi-antidraseis-gia-to-asfalistiko

Μοίρασε το ...

Στείλε το να το δουν και οι φίλοι σου

Μετάβαση στο περιεχόμενο