Ξεπούλημα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού επιχειρεί η Κυβέρνηση με το σχέδιο Αναδιάρθρωσης  και Αποκρατικοποίησης του ΥΠΕΚΑ.

  • Προωθούν την δημιουργία μιας νέας καθετοποιημένης εταιρείας ηλεκτρισμού που θα αντιστοιχεί στο 30% του παραγωγικού δυναμικού της εταιρείας και η οποία θα ιδιωτικοποιηθεί πλήρως μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Στη νέα εταιρεία θα μεταβιβαστούν λιγνιτικές, υδροηλεκτρικές και μονάδες φυσικού αερίου που σήμερα λειτουργεί η ΔΕΗ , καθώς και αναλογικό ποσοστό της Δ/νσης Εμπορίας που θα αντιπροσωπεύει περίπου 2 εκατομμύρια πελάτες στη λιανική.
  • Προωθούν τον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) από την ΔΕΗ, την στιγμή που ο ΑΔΜΗΕ στο πρόγραμμα του έχει εντάξει επενδύσεις για έργα ανάπτυξης και συντήρησης του συστήματος καθώς και διασυνδέσεις με υποβρύχια καλώδια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Όλα αυτά θέλουν να τα ΔΩΡΙΣΟΥΝ  στους «ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ» για να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη τους .
  • Ουσιαστικά επιδοτούνε με το σχέδιο αυτό τους νέους ανταγωνιστές λειτουργώντας σε βάρος του υγιούς ανταγωνισμού και χωρίς φυσικά να ενδιαφέρονται για το ανθρώπινο δυναμικό που απασχολείται στον ΑΔΜΗΕ.
  • Προχωράνε με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το ξεπούλημα (όσο – όσο) της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ. Το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ και με την πλήρη απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας θα φέρει τεράστιες αυξήσεις στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες τελικά θα μετακυλήσουν στον καταναλωτή.
  • Θα υπάρξουν ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στο υπάρχον προσωπικό του ΑΔΜΗΕ παρά τις όποιες «διαβεβαιώσεις» των κρατούντων για το αντίθετο . Θα επέλθουν αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις οι οποίες δεν διασφαλίζονται κατ’ ουδένα τρόπο και θα μειωθούν ακόμα περισσότερο οι μισθοί.

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι

Μπροστά στις δυσοίωνες συνθήκες  για τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας, είναι σαφές ότι μόνο με μια ΕΝΩΤΙΚΗ  και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ συνδικαλιστική εκπροσώπηση ΟΛΩΝ των εργαζομένων του ΑΔΜΗΕ μπορούμε να πετύχουμε  την αντίσταση στην υπονόμευση κατακτήσεων και δικαιωμάτων μας.

Ο  Σύλλογός  μας μαζί με την ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ σας καλεί να σταθείτε σύσσωμοι, εμπόδιο σ’ αυτά τα σχέδια . Γι αυτό καλούμε ΟΛΟΥΣ εσάς τους εργαζόμενους στον ΑΔΜΗΕ ανεξαρτήτως ειδικότητας να συστρατευθείτε ενωτικά και αγωνιστικά στο επιχειρησιακό πλέον σωματείο μας.

Δεν θα επιτρέψουμε και δεν θα αφήσουμε στα νύχια των αχόρταγων δανειστών , των τοκογλύφων και των κυβερνήσεων να ξεπουλήσουν και να λεηλατήσουν την επιχείρησή μας .

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΝ ΑΔΜΗΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ.

Μοίρασε το ...

Στείλε το να το δουν και οι φίλοι σου

Μετάβαση στο περιεχόμενο